Hans Saris werkt aan het prototype

Hans Saris werkt aan het prototype van de HST menger

 

Hans Saris Techniek bv is voortgekomen uit Hans Saris Voegers-bedrijf bv. Dit familiebedrijf  had zo'n 30 jaar geleden behoefte aan een machine die voegmortel goed kon mengen, maar   een geschikte menger bleek niet op de markt te zijn. Vanaf dat moment is Hans Saris zelf een  machine gaan ontwikkelen met het voordeel dat de nieuwe vinding volledig vanuit de praktijkbehoefte werd ontworpen. Er is sprake geweest van een voortdurende ontwikkeling, aanpassingen aan (veiligheids) voorschriften en toepassingen van nieuw beschikbaar gekomen componenten.

Naast de HST-menger heeft Hans Saris Techniek bv een zeer uitgebreid assortiment artikelen voor de voeger. Kijk voor een uitgebreid overzicht op onze online shop.
EEN HANDIGE HULP: DE HST-MENGER

Wanneer u dagelijks met specie werkt, dan zult u op dit gebied heel wat wensen hebben. Voor de vakman in het voeg-, stucadoor- en tegelzetbedrijf is er nu een machine ontwikkeld die de bekende ongemakken bij het verwerken van dit produkt uit de wereld helpt. Bukken, mengen, klonteren en knoeien; de HST-menger maakt er voorgoed een einde aan!

Inmiddels wordt wereldwijd met de HST-menger gewerkt voor doeleinden waarvan men niet verwachtte dat de machine er geschikt voor zou zijn, zoals taaie, vuurvaste specie op basis van klei. Hans Saris ontving in 1998 de Eimert Sinoo-prijs, vooral als blijk van inzet, kracht en grote inbreng in het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor de in de bouw altijd achtergestelde en vergeten groep mensen: de voegers.
100% Kwaliteitsbeheersing.

Voegspecie is een specifiek product. De bereiding op de werkplek is tot nu toe handmatig en zeer arbeidsintensief. Het met de hand om-en-om scheppen van cement en zand gebeurt in de open lucht en onder wisselende weersomstandigheden. Uiteraard beïnvloeden de weersomstandigheden de samenstelling.
De HST-menger doet het mengen voor u.

Het principe is gebaseerd op een trommel waarin 6 mesarmen ca. 60 omwentelingen per minuut maken. Dat levert u te allen tijde een voegspecie van constante kwaliteit en een 100% mengverhouding. Ook bij verschillende soorten cement. Door de superieure menging behoren de z.g. witte punten voorgoed tot het verleden. De goede vermenging staat garant voor de vereiste hardheid van het voegwerk.
Ook met kleurstoffen kunt u nu voortaan optimaal werken. Omdat de dosering exact te bepalen is, kan een tweede partij met een identieke kleur worden aangemaakt.

Besparing van tijd, mankracht en materiaal
In de HST-menger vindt u een onvermoeibare en onmisbare hulp. In 2 minuten maakt hij een kruiwageninhoud van zo'n 80 liter droge en/of natte specie, zonder verspilling van materiaal. De HST-menger is gemakkelijk te legen door simpelweg een kruiwagen onder het losklepje te plaatsen. De HST-menger betekent niet alleen een belangrijke tijd- en mankrachtbesparing, maar ook materiaalbesparing. Met als gevolg dat dit technologisch uitgekiende apparaat zich in 3 maanden laat terugverdienen.
Veilig en gebruiksvriendelijk
De HST-menger maakt zwaar werk licht. Met het oog op veiligheid en gezondheid is zo'n verbetering van de arbeidsomstandigheden een belangrijk pluspunt. In onderhoud is dit handige apparaat zeer gebruiksvriendelijk. Het is in een handomdraai demontabel waardoor het reinigen ( in ca. 5 minuten schoon te spuiten) efficiënt kan gebeuren.

De HST-menger voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Zo schakelt de machine automatisch uit bij opening van het vulrooster en is hij thermisch beveiligd tegen overbelasting. Deze machine gaat jarenlang mee en vereist zeer weinig onderhoudskosten door het gebruik van gerenomeerde merken voor het electrisch gedeelte, motor, reduciekast en schakelmateriaal.

Voordelen:

  • Tijdsbesparing - bijv. 1 kruiwagen 80 liter inhoud in ca. 2 minuten
  • Géén z.g.n. witte punten bij gebruik van witte cement en nat zand
  • 100% Menging bij gebruik van verschillende soorten cement
  • Zeer goed verwerkbare specie
  • Verhoging hardheid van het voegwerk door de superieure menging
  • Optimaal werken met kleurstoffen
  • Demontabel in een handomdraai
  • Gemakkelijk te reinigen in ca. 5 minuten
  • Lange levensduur
  • Gemakkelijk te vervoeren op de bouwplaats, aanhangwagen en transportbus

 

Demonstratie :
De HST-menger is het resultaat van jarenlang onderzoek, waarbij de wensen en behoeften van de vakman centraal hebben gestaan. Wij laten u graag kennis maken met deze unieke machine door een kosteloze demonstratie. Bel of mail voor vrijblijvende informatie.
Conclusie TNO onderzoek afdeling bouwtechnologie
'De HST-menger is goed en gemakkelijk transporteerbaar en maakt een deugdelijke indruk. De veiligheid van de machine voor de bedieningsvakmank lijkt optimaal te zijn. Het gehele concept laat duidelijk zien dat de HST-menger is ontwikkeld door en voor praktijkmensen; daarbij behoren het volledig en zelf ledigen, de gemakkelijke en goede reinigbaarheid, alsmede de renoveerbaarheid. Op het (deskundig) oog beschouwd lijkt het mengeffect perfect.'

^ Naar boven